Жануарларды бастапқы өңдеудің негізгі технологиялары/Асминкина, Т. Н.

 

QR-код құжаттың

Бағалар: 0

153254
Асминкина, Т. Н.
    Жануарларды бастапқы өңдеудің негізгі технологиялары : оқу құралы / Асминкина Т. Н. - Алматы, Москва : EDP Hub (Идипи Хаб), Ай Пи Ар Медиа, 2025. - 177 с. - ISBN 978-5-4497-4623-8 : Б. ц.
Книга не входит в Премиум-версию IPR SMART.
УДК
63
ББК 45

Кл.слова (ненормированные):
ветеринариялық-санитариялық тексеру -- ветеринариялық таңбалау -- жүнді өңдеу -- май санаты -- малды сою -- сүт сараптамасы -- теріні консервілеу -- қайта өңдеу технологиясы
Аннотация: Оқу құралында жануарларды бастапқы өңдеудің негізгі технологиялары, сондай-ақ сою орындары мен сойылған жануарларға қойылатын талаптар келтірілген. Ұшалар мен мүшелерді союдан кейінгі ветеринариялық-санитариялық тексеру әдістемесі мен техникасы, сондай-ақ жұқпалы, инвазиялық және жұқпалы емес аурулар кезінде жануарларды сою өнімдеріне ветеринариялық-санитариялық сараптама және санитариялық бағалау қаралды. Ет және ет өнімдерінің морфологиясы мен химиясы мәселелері баяндалды, жануарлардан алынатын өнімдерді қатерсіздігіне зерттеу әдістемесі берілді. Сүт, сүт өнімдері, жұмыртқа, бал, балықты ветеринариялық-санитариялық сараптау мәселелеріне ерекше назар аударылды. Оқу құралы «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және бастапқы өңдеу» пәнін оқитын «Ветеринария», «Мал шаруашылығы» білім беру бағдарламалары топтарының жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған.

Жіктеу бойынша ұқсас басылымдар

 

 

 

Scroll to Top